Održan deveti Giro Bambino: Biciklistički praznik okupio oko 120 sarajevskih mališana

U cilju promocije biciklizma među najmlađom populacijom, danas je na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održan deveti tradicionalni biciklistički događaj za djecu Giro Bambino

U cilju promocije biciklizma među najmlađom populacijom, danas je na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održan deveti tradicionalni biciklistički događaj za djecu Giro Bambino, koji je okupio oko 120 dječaka i djevojčica uzrasta do 12 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o tradicionalnom događaju, koji krovno sarajevsko biciklističko udruženje Giro di Sarajevo organizuje povodom završetka školske godine.

Kroz mali biciklistički poligon i asistenciju profesionalnih biciklista, djeca su danas imala priliku učiti o tehnikama vožnje, svojim pravima u saobraćaju, saobraćajnim pravilima, ali i sportskim aspektima ovog popularnog sporta.

“Već deset godina organizujemo veliki Giro di Sarajevo, sa istim motivom. Od prvog dana do danas hoćemo svoje staze, biciklističke staze. Znate da je biciklizam u BiH na vrlo niskom nivou, pogotovo onaj takmičarski nivo, zato želimo da napravimo neku sinergiju da malu djecu afirmišemo da se počnu baviti biciklizmom, da zavole biciklazam, da znaju da je to jedan od najljepših sportova kojim mogu razviti svoje aerobne i anaerobne sposobnosti”, rekao je Emir Hulusić, ispred udruženja Giro di Sarajevo.