Održana tribina u organizaciji SDA Kakanj: Odgovori SDA na aktuelna politička dešavanja u BiH

U organizaciji Općinskog odbora SDA Kakanj danas je u Omladinskom centru održana tribina o temi „Odgovori SDA na aktuelna politička dešavanja u BiH“.

O temi su pred punom salom Omladinskog centra govorili ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i predsjednik OO SDA Kakanj Sejad Zaimović.

U uvodnom dijelu obraćanja, ministar Ramić i premijer Galijašević su izrazili riječi hvale za aktivnosti Općinskog odbora SDA Kakanj i općinu Kakanj kazavši da je općina Kakanj postala prepoznatljiva po izvanrednim rezultatima na svim nivoima, od općinskog, kantonalnog ali i državnog nivoa.

U svome obraćanju, uvaženi gosti i domaćin tribine su proželi trenutno stanje aktuelnog političkog dešavanja kroz sve nivoe vlasti u kojima Stranka demokratske akcije u svojstvu jedine državotvorne političke stranke u Bosni i Hercegovini realno sagledava trentuno situaciju, ali i prilike i planove za očuvanje stabilnosti zemlje, ekonomskog razvoja i ispunjenja reformskih ciljeva.

Na kraju, poslije izlaganja govornika, ministar Ramić i premijer Galijašević su odgovarali na pitanja publike o stanju u određenim projektima, kao i o mogućnostima unapređenja istih.

Poslije tribine, upriličen je iftar za goste i zvanice.

OO SDA Kakanj