OKI Kakanj ubilježio i četvrtu pobjedu!

U drugom dijelu nastavka sezone 2016/17 OKI Kakanj 92 ubilježio je i četvrtu pobjedu.Nakon Bosne,Tigra i Čelića u XVI kolu nastavka prvenstva u Prvoj ligi BiH u sjedečoj odbojci pobjedili su i OKI Brčko iz Brčkog rezultatom  3:0,po setovima 25:22,25:22 i 25:18.

Prvi set kakanjski odbojkaši su konstantno vodili od početnih 1:0,do krajnjeg rezultata u setu od 25:22.

Jedino izjadnačenje bilo je kod rezultata 16:16.

U drugom setu odbojkaši OKI Kaknja su uvečini vodili sa dva-tri poena razlike,dok su nerješeni rezultati zabilježeni kod 1:1,2:2 i u finišu drugog seta 21:21.Kod rezultata 23:22 gosti kod takozvanog kuhanja u zoni četri kakanjske polovice terena ubacuju loptu u aut,što kakanjci koriste i rješavaju ovaj set na svom servisu 25:22.

Treči set je bio jako bitan za goste . Nebili ostali u igri  otvaraju ga jako dobro sa početnim vodstvom od 1:4.Uz veliku borbenost posebno u polju,spašavajući par lopti kakanjci prave niz od 6:0 i prelaze u vodstvo od 7:4.Na drugom tehničkom vode sa 16:10 i rutinski privode set i meč kraju.Treći set je završen rezultatom 25:18.

U drugom dijelu prvenstva dobili smo ekipu Bosne,evo sad i Brčko,a predstoje nam utakmice sa Zenicom i Neretvom iz Mostara.Sve četri ove ekipe bore se za drugu poziciju koja vodi u viši rang.Dva favorita smo pobjedili,očekuju nas još pomenuta dva u kojima će mo dati sve od sebe i dostojanstveno završiti sezonu,a samim tim i testirat naše snage za slijedeću sezonu gdje ćemo pokušati učiniti korak više.Mi čemo do kraja odigrati maksimalno i sportski,a ključne utakmice za prelazak u viši rang odigraće sami konkurenti u međusobnim susretuma,tu posebno mislim na utakmicu Neretve i Brčkog,a u poslednjem kolu Bosne i Zenice,rekao je naš sagovornik Haris Čišija.

OKI Kakanj 92 – OKI Brčko 3:0  /25:22,25:22,25:18 /

OKI KAKANJ 92 : Jasmin Haračić,Mukades Trako,Nermin Plasto,Emir Zečević,Ševko Imamović,Hariz Dautbašić,Samir Mehinović,Kovač Mirnes,Haris Čišija,Abdel Fazli,trener Hajrudin Zekić

OKI BRČKO:Ramo Rendić,Ekrem Banda,Hazir Brozović,Denis Čonda,Aldin Mujanović,Akif Piskavica,Mirsad Gavranović,Damir Brodlić,Savud Trašić,Bajro Korora,trenerArsin Hamidović

SUDIJSKI DVOJAC:Delalić Mirza,Ismo Džemalija oba iz Sarajeva