Općina Kakanj: Otvaranje ambulante Krševac zavisi od spremnosti Doma zdravlja Kakanj

Nakon što je završena izgradnja objekta buduće ambulante porodične medicine Krševac, u junu ove godine mjesna zajednica je uputila zahtjev prema Domu zdravlja Kakanj da se pokrenu procedure prema Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK koje su potrebne da se otvori ambulanta u Krševcu.

Do danas povratne informacije nema.Općina Kakanj je izdvojila sredstva i spremna je u roku od 7 dana izvršiti sve priključke na komunalnu infrastrukturu.

Poštovani direktore Doma zdravlja Kakanj,

žao mi je sto sam prinuđen, bez obzira što imam dobre poslovne i prijateljske odnose s Vama, da se na ovaj način moram obratiti direktno Vama, a ne instituciji Doma zdravlja, jer uposlenici nisu krivi zato što ih stalno uvlačite u svoju predizbornu kampanju.

Molimo Vas samo jedno: odgovorite ljudima iz Krševca!

Zašto se čekalo 10 dana do izbora da posjetite ambulantu i to u društvu kandidata za predstojeće izbore?

Zašto nikada MZ Krševac nije dobila odgovor na upit/zahtjev koji je uputila u 7. mjesecu za puštanje u rad ambulante u Krševcu?

Zašto uporno komentarišete obaveze drugih i izbjegavate svoje odgovornosti?

Zašto ne počistite „u svojoj avliji“ probleme na koje nam svakodnevno ukazuju mnogobrojni građani?

Poštovani direktore, zamolit ću vas da odustanete od uvlačenja institucija u predizborne igre.

Opredijeljenost Općine Kakanj da konstantno izdvaja sredstva iz Budžeta Općine Kakanj za sufinansiranje brojnih aktivnosti koje provodi Dom zdravlja u Kaknju dovoljno govori o želji za boljim zdravstvom u Kaknju.

Molim Vas da u pisanoj formi odgovorite na zahtjev MZ Krševac kada ste spremni da izvršite reorganizaciji vašeg rada i ponudite vaše usluge u novim prostorijama Ambulante u Krševcu. Isto tako molim Vas to ne bude u narednih 10 dana kako ne bismo koristili ovakva humana djela u predizborne svrhe. Neka to bude datum 16.11.2020. godine, a Općina Kakanj će do tada obezbijediti sve uslove za koje u tom dopisu iskažete kao potrebu.

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje naših sugrađana.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo