Općina Kakanj tri mjeseca traži od nadležne Kantonalne direkcije da izmjeste “nepropisno postavljen” znak

Građani Kaknja pišu: “Šta vi mislite jel u redu što je ovaj putokaz postavljen na trotoaru, ovako nisko, tako da je moguće dok prolazite, posebno noću ostat bez oka, a oteklinu na glavi, koliko sam vidjela su zaradili mnogi. U čijoj je nadležnosti i postoji li mogućnost da se pomjeri ili izmjesti na drugo mjesto”?, navodi se u poruci na portalu koju smo upravo dobili.

Kako naš portal saznaje Općina KAKANJ, odnosno Odsjek za inspekcije Općine Kakanj je još u 6.mjesecu ove godine tražio od nadležne Kantonalne direkcije i inspekcije u čijoj je nadležnosti bilo postavljanje saobraćajnih znakova kao i održavanje da znak nije postavljen na propisan način.

“Da, tačno je da je općinska služba pisala dopis Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK da ovaj i još nekoliko drugih uočenih znakova predstavaljaju opasnost za naše građane. Pisali smo urgenciju Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK (saobraćajnom inspektoru) od kojih nikada nismo dobili ništa niti su ikada poduzeli po dopisu. Prije mjesec dana smo ponovo pisali i urgirali ali opet bez ikakve povratne informacije prema Općini Kakanj. Mi smo zato pripremili rješenje kojim će se naložiti Kantonalnoj direkciji za ceste ZDK, uklanjanje ovog znaka, mada to nije praksa, mi smo kao služba Općine Kakanj u cilju zaštite zdravlja građana, primorani da tako uradimo. Nadali smo se da će nadležni uraditi svoj posao kako treba ali evo neće”, za naš portal potvrdio je Amir Dedić, šef odsjeka za isnpekcije Općine Kakanj.

Kakanjinfo