Organizovan ispraćaj u penziju kakanjske profesorice Emire Šehagić

U penziju smo ispratili našu profesoricu Bosanskog jezika i književnosti Emiru Šehagić koja je svoj cijeli radni vijek posvetila odgoju i obrazovanju mladih Kakanjaca i Kakanjki, piše na stranici kakanjske Gimnazije.

U ime kolektiva kakanjske Gimnazije, direktor Maid Goralija je rekao:

Odlazak u penziju u svima nama budi drugačije osjećaje, neuporedive kod onog koji odlazi i onih koji ga prate. To je jedna nova etapa života koju danas počinje naša profesorica Emira Šehagić. Razgovarajući prije nekoliko dana shvatili smo da je pred svima nama potpuno nova bijela stranica životnog papira koja tek treba biti ispisivana. I za sve nas koji ispraćamo našu profesoricu, direktoricu, kolegicu, ovo je novi list radnog vijeka pa nam se svima valja navikavati na nove trenutke, životne i radne okolnosti.

 Profesorica Emira cijeli svoj život i radni vijek posvetila je odgojno-obrazovnom radu i mladim ljudima našeg grada koji danas čine okosnicu njegovog društvenog, političkog, kulturnog i ekonomskog razvoja, a nas u zbornici je učila dostojanstvu koje treba biti  prepoznatljivo u svakom detalju, govoru, hodu, odnosu sa drugim ljudima i učenicima.

Našoj profesorici želimo mnogo zdravlja, sreće i radosti u godinama koje su pred nama.Vrata naše škole za Vas su uvijek otvorena i radujemo se svakom novom susretu.

Gimnazija/Kakanjinfo