Palestinski lider proučio ezan u izraelskom parlamentu u znak protesta na predizbornu inicijativu za zabranu ezana

screenshot_21

Palestinski lider Ahmad Tibi proučio je ezan u izraelskom parlamentu u znak protesta na predizbornu inicijativu političke stranke Likud o uvođenju zabrane učenja ezana u pojedinim gradovima u Izraelu.

Arapske političke stranke i nevladine organizacije protive se predizbornoj inicijativi ove političke stranke.

Glasnogovornik Islamskog pokreta 1948 Zahi Nejidat priopćio je kako je ideja o uvođenju zabrane učenja ezana u pojedinim gradovima u Izraelu “čisti znak rasizma”.

“Predizborno obećanje stranke Likud o uvođenju zabrane učenja ezana u gradu Yafa u Izraelu je najjasniji znak rasističke bolesti”, rekao je Nejidat i dodao da ipak takvi prijedlozi neće biti usvojeni, jer je to opasno po mir i stabilnost u Izraelu.

‘Glas ezana će se nastaviti’

U priopćenju Islamskog pokreta 1948 navedeno je kako “pozivi na zabranu ezana sigurno neće uroditi plodom”, uz dodatak kako će se “glas ezana nastaviti i u budućnosti u Yafi, ali i u ostalim gradovima”.

Glavni tajnik Arapske unije Yafe Sami Ebu Sahade istaknuo je da stranka Likud na ovaj način želi zadobiti povjerenje sljedbenika ekstremne desnice u Izraelu.

“Oštro osuđujemo ovakvu inicijativu. Arnon Giladi na ovaj način želi osvojiti glasove fašističke desnice. Glas ezana će se nastaviti uzdizati u Izraelu kao što je to bio slučaj stotinama godina”, rekao je Ebu Sahade.

Opći izbori u Izraelu će biti održani 22. listopada.

Izvor: Agencije/Naš Haber