Papratnica, Javor, Kujavče, Naselje TE su pokazali DJELA, A NE RIJEČI!

1-8

Intoniranjem himne BiH i himne SDA u nedjelju 18.09.2016. godine održan je do sada najposjećeniji predizborni skup SDA Kakanj za Lokalne izbore 2016. Pred oko 700 posjetilaca mještana Papratnice, Kujavča, Termoelektranskog naselja, Javor predstavljeni su kandidati za OV Kakanj i kandidat za načelnika opcine Kakanj.

1
Prepuna sala u Papratnici

Prije samog predstavljanja kandidata prisutnima se obratio Predsjednik OO SDA Kakanj, gdin. Sejad Zaimović. Gospodin Zaimović je istakao da je načelnik Mandra sa svojim saradnicima i vijećnicima SDA uspio stvoriti povjerenje između građana i vlasti svojim radom u protekle četiri godine. Pozvao je prisutne da glasaju za SDA KAKANJ kao jedino rješenje za dobro Kaknja i kakanjskog čovjeka jer jedino SDA može povesti Kakanj ka nastavku prosperiteta i razvoja.

_1100785
Obraćanje Predsjednika OO SDA Kakanj, gdin. Zaimovića

U ime kandidata SDA KAKANJ su se obratili kandidati Mirsada Tulić i Izudin Hrusto koji su istakli da će ovaj kraj ponovo biti uz SDA KAKANJ i Nermina Mandru kao kandidata za načelnika. Gospođica Mirsada Tulić pozvala je sve prisutne na jedinstvo prilikom glasanja drugog oktobra. Pozvala je da se glasa za žene na listi SDA KAKANJ i da daju priliku ženama da zajedno sa ostalim kolegama podignu život u Kaknju na viši nivo.

_1100805
Obraćanje gđic. Mirsade Tulić, kandidatkinje SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj

Gospodin Hrusto Izudin također je pozdravio sve prisutne.  Govorio je o rezultatima SDA prije četiri godine i svih projekata i aktivnosti koje su realizovane u ovim mjesnim zajednicama ističući doprinos vijećnika i načelnika SDA.

_1100817
Obraćanje gdin. Hrusto Izudina, kandidata SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj

Poslije kandidata prisutnima se obratio i nosilac liste SDA KAKANJ za Općinsko vijeće Kakanj, gdin. Džemal Bečirhodžić. Pozdravio je skup i zahvalio se za prisustvo , te naveo je osnovne elemente značaja glasanja za SDA KAKANJ navodeći sve projekte realizovane u prethodnim godinama kada je SDA imala većinu u Općinsko vijeće i svog načelnika. Ti rezultati su doprinijeli novim pristupima građana Kaknja u SDA KAKANJ. Govorio je i o gdin. Nerminu Mandri, kandidatu za načelnika navodeći da je gospodin Mandra čovjek koji zna kako se pravi sistem i da se zna oduprijeti svima koji ne misle Kaknju dobro. Nermin je osjećaj prema Kaknju pokazao i još u vrijeme kada je bio ministar u vladi ZDK, kada je obezbijedio značajna sredstva za infrastrukturu općine Kakanj.

_1100880
Obraćanje gdin. Džemala Bečirhodžića, Nosioca liste SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj

Poslije gdin. Džemala Bečirhodžića obratio se i kandidat za načelnika Općine Kakanj, gospodin Nermin Mandra. Gospodin Mandra je u svom obraćanju istakao da za dobre rezultate je bitna harmonija dobrih vijećnika i kvalitetne izvršne vlasti i administracije. Bitno je jedinstvo naroda i jaka SDA koja će nastaviti voditi brigu o Kaknju i građanima Kaknja. Istakao je da su očekivanja od SDA velika ali da SDA KAKANJ sa svojim kandidatima ima snagu znanje i ideje da nastavimo graditi općinu Kakanj kao moderno mjesto življenja. Gospodin Mamdra je istakao vrlo teške okolnosti u kojima je Općina Kakanj i on kao načelnik radili u proteklom periodu. I pored takvih iskušenja istakao je značajne projekte koji su realizirani nova zgrada Općine, Muzej, Dom kulture, Likovna galerija. stambene zgrade za Rome.  Kuglana i sanirana Sportska dvorana, Hemodijalizni centar, kilometri cesta, vodovoda, kanalizacija, vrelovodna mreža u MZ Kakanj 2. Naročito je istakao činjenicu kako zatekao budžet Općine od 11 miliona K, te da je sada budžet više od 22 miliona KM.

_1100945
Obraćanje gdin. Nermina Mandre, kandidata koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Kakanj

Najbitnije što su gospodin Mandra kao načelnik i vijećnici SDA Kakanj radili je Lokalni ekonomski razvoj gradeći sistem seta mjera poduzetništva i zapošljavanja i samozapošljavanja. Naglasio je i da je općina Kakanj jedna od rijetkih općina koja ima razvijen sport na ovom nivou. Osvrnuo se i na mjere dodjele zemljišta privrednicima po simboličnoj cijeni od 1 KM, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. U budućnosti želimo realizirati projekte koje smo naveli u Izbornoj platformi SDA KAKANJ za naredne Lokalne izbore. Pozvao je prisutne da ne trošimo glasove, kako treba da glasamo za SDA KAKANJ, za pobjednike 02.10.2016. godine! Istakao da je SDA KAKANJ otvorena za sve koji Kaknju i kakanjskim građanima žele bolji život i prosperitet. Naveo je da samo SDA i njeni kandidati i kadrovi daju stabilnost i sigurnost općini Kakanj.

_1100991
Poslije govora načelnika upriličen je prigodan muzički program i susret građana sa kandidatima SDA KAKANJ.

Foto galeriju predizbornog skupa SDA KAKANJ u Papratnici možete pogledati na zvaničnoj facebook stranici SDAKAKANJ.ba na linku:

https://www.facebook.com/sdakakanj.ba