“Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj Zenicko – dobojskog kantona” – otvorene prijave

OTVORENE PRIJAVE ZA PLATFORMU ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Konferencija je namijenjena za predstavnike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora

Mjesec juli osim konferencije u Sarajevo obilježit će i konferencija u Zenici, koja će se održati 30.07. 2020. godine u Hotelu Zenica sa početkom u 09:00h u okviru projekta Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH, u organizaciji udruženja Energis i Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unaprjeđenje kantona u FBiH.

Konferencija je namijenjena za predstavnike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora.

Prijave su otvorene putem linka: http://skr.rs/9DA 

Za sve one, koji će fizički biti prisutni, želimo da naglasimo da ćemo kao organizator, poduzeti sve mjere zaštite i kontrole učesnika, a potrebne i prilagođene trenutnoj situaciji u borbi protiv širenja virusa COVID – 19.

Sponzori projekta: Westport Consulting, LANACO i Fabrika cementa LUkavac