Pobjednik Novogodišnjeg turnira je ekipa Suša Commerce d.o.o Visoko

Večeras je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj održano polufinale i finale Novogodišnjeg turnira u malom nogometu “Kakanj 2017”.

Od ukupno 52 odigrane utakmice postignuto je ukupno 224 pogotka. Kao i prethodni turnir i ovaj put obezbijeđena je nagrada za najboljeg strijelca. Pehar i diplomu uručio je prof. Haris Ljubović igraču Saidu Mijoču koji je postigao ukupno 9 golova.

Ove godine publika je imala priliku uživati u igri od preko 200 učesnika, a nekoliko njih se bavi profesionalno malim nogometom, nastupaju u Premijer ligi BiH i ligi FBiH, čak nastupaju za futsal reprezentaciju BiH. Publika je večeras imala priliku uživati u revijalnoj utakmici između pionira “Rudara” i “Mladosti”.

Prof. Irfan Hasagić i koordinator općih poslova KSC Nihad Tukić uručili su pehare i diplome za najbolje pojedince. Titulu i nagradu za najboljeg golmana osvojio je igrač Aldin Beganović, a najbolji igrač NG turnira je Anel Radmilović.

Urednik sportskog programa NTV IC Kakanj Dženan Hasagić uručio je nagradni ček u iznosu od 500 KM za ekipu Zamm MC Sarajevo koja je osvojila treće mjesto.

Koordinator odjela za sportske djelatnosti Marin Mijač uručio je nagradni ček u iznosu od 1.000 KM, pehar i diplomu ekipi Beged d.o.o Kakanj koja je osvojila drugo mjesto.

Nagradu za prvo mjesto pehar, diplomu i novčani ček u iznosu od 4.000 KM uručio je dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo i to ekipi Suša Commerce d.o.o Visoko.

U izjavi za medije Aldin Šljivo je izjavio sljedeće: “Zahvaljujem se svim zaposlenicima koji su marljivo radili za vrijeme trajanja turnira, hvala sudijama, učesnicima, publici koja je zaista bila brojna na svakoj utakmici. Pohvalio bih i što je sve prošlo fer i korektno bez većeg incidenta. Ljepota je bila biti dio ovog događaja, a ogromno zadovoljstvo i ponos biti organizator. Plan nam je da proširimo ovu priču kao što smo je sad proširili u odnosu na prošlu godinu.

Već imamo neke naznake da će nam se naredne godine na turniru priključiti i ekipe iz Zagreba i Beograda te da će ovo  biti jedna lijepa i regionalna priča” zaključio je direktor.

Za ekipu koja je pobijedila na Novogodišnjem turniru u malom nogometu “Kakanj 2017” nastupali su;
Fadil Seferović, Alan Alić, Mario Aladžić, Emir Gekić, Vladan Lukić, Ahmed Muhić, Josip Lokmer, Bilal Jelić, Amel Handžić, Emir Sipović, Anel Radmilović i Mirko Hrkač, Dženan Muminović bio je predatavnik ekipe.

Finalna utakmica završila rezultatomod 1:0 za Suša Commerce d.o.o Visoko.

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ovog velikog projekta, a ekipama čestitamo na fer i korektnoj igri.

JU KSC Kakanj