Počeli građevinski radovi na budućoj poslovnoj zgradi preduzeća Kakanj Petrol d.o.o.

 

upok_kakanj_petrol_1-1Firma Kakanj Petrol d.o.o. je na nedavno održanoj javnoj licitaciji kupila zgradu Fonda PIO (nekadašnja “Penzionerska” sa ostalim sadržajima).

Naime, odmah nakon kupovine investicija preduzeća Kakanj Petrol d.o.o., je prezentovana idejnom projekcijom moderne poslovne zgrade u centru Kaknja a izgledom nagovještava istinsko poslovno “osvježenje” u gradskoj jezgri Kaknja.

Prema saopštenju preduzeća Kakanj Petrol d.o.o. Kakanj, jedna od faza investicije uključuje i predaju zahtjeva za otkup zemljišta (parcele) koja je neophodna da bi nova poslovna zgrada sadržavala dovoljno prostora za funkcionisanje po najvišim standardima za poslovnu namjenu objekta.

Preduzeće Kakanj Petrol d.o.o., sa velikom pažnjom očekuje pozitivnu reakciju općinskih vlasti, da u skladu sa zakonom omoguće razvoj ove vrijedne investicije, koja bi u zavisnosti od ekspeditivne reakcije Općine Kakanj, rezultirala izgradnjom potpuno novog poslovnog centra sa podzemnom garažom i sadržajima koji priliče za ovaj dio grada.

Tako u proteklih nekoliko dana primjećujemo da su počeli radovi na rasčišćavanju građevinskog materijala i pripreme oko restauracije i izgradnje nove buduće poslovne zgrade.

Naš portal Kakanjinfo sa velikim zadovoljstvom pozdravlja investiciju preduzeća Kakanj Petrol d.o.o.

Hamid Hadžić