Podržite večeras kakanjku Berinu Sikira u finalu izbora za Miss FBiH

Devetnaestogodišnja Kakanjka Berina Sikira ovogodišnja je finalistica Miss FBIH. Tuzlanski Bosanski kulturni centar ove godine će biti domaćin manifestacije Miss Federacije BiH za 2017 godinu, pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona.

Berina je studentica na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Model je u modnoj kući ABC models menagement zadnjih šest mjeseci.

Na izbor za Miss FBiH sam se prijavila jer imam želju postići veliki uspjeh u svijetu manekenstva,jer od malih nogu maštam o tome,pa sam iskoristila sad priliku i prijavila se.“ – kaže ova mlada Kakanjka.

Na sceni BKC-a u ponedjeljak 28. augusta predstaviti će se 30 djevojaka koje su proglašene najljepšim na kantonalnim i regionalnim takmičenjima u Federaciji BiH sa početkom u 20h uz direktan prijenos na Federalnoj televiziji.

U muzičko revijalnom dijelu učestvuju Crystal (Alma Demirović), Azur Dervišagić kao i plesna skupina “Sandoval” iz Tuzle.

Voditelj programa je Zlatan Jovanović.

Generalni pokrovitelj je Telefunken.

Sve finalistkinje izbora Miss FBiH i Miss RS putuju 14.09. u Tursku, u prekrasan Hotel Grand Prestige 5* SIDE, a finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2017, održat će se 01.10. u hotelu “Terme” (kongresna dvorana) Ilidža.