Poginuo u padu aviona kod Mostara: Muhamed Sipović danas je trebao slaviti 20. rođendan

Da jučer nije ušao u avion, koji se nakon kratkog leta iznad Mostara srušio i ugasio pet života, Muhamed Sipović bi danas proslavio svoj 20. rođendan.

Danas bi bio najsretniji dan njemu i njegovim roditeljima, a umjesto sreće roditelji su danas morali identifikovati tijelo svoga sina. Priča nam to jedna od poznanica njegove porodice, dok pali svijeće za njegovu mladu dušu.

-Danas bi bio veseo i slavio svoj rođendan. Tuga je ovo golema. Pregolema. Nemam riječi- kazala je ona.

Ironija je i to da je Muhamed samo par sati prije nereće na društvenoj mreži Facebook promijenio sliku profila iako nije glasio za osobu koja je pretjerano aktivna na ovoj mreži.

Muhamed je sin Zijada Sipovića iz njegovog prvog braka, a živio je u Mostaru sa majkom Dženanom Popović i očuhom Nevenom Popovićem.

U tragičnoj nesreći osim Muhameda Sipovića nastradalo je i dvoje djece Dražena Lovrića, uposlenika mostarskog aerodroma, Luka i Lana, te Arman, osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića, uposlenika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Oni su učestvovali u manifestaciji “Dani otovorenih vrata” u okviru koje se organizirao i “Let iznad Mostara”, koji je nakon samo dvadesetak minuta tragično okončan. Avionom je pilotirao Ivan Karačić, pilot sa višegodišnjim iskustvom.

(faktor.ba)