POPULIZAM NA RAČUN UČENIKA, PENZIONERA I GENOCIDA U GAZI, KOJI NAŽALOST PLAĆAJU GRAĐANI KAKNJA

Nažalost, i ovu Novu godinu građani Kaknja će proslaviti kao prosječni stanovnici kasabe u šta je Kakanj pretvoren u posljednje vrijeme, a koje se naročito da primjetiti u vrijeme novogodišnjih praznika. Bez sadržaja i bez volje da ličimo na urbanu sredinu, REAGUJE SAOPŠTENJEM SDP Kakanj nakon objave Općine Kakanj U VEZI sredstava JAVNOG DOČEKA NOVE GODINE.

“Kada već nema velikih razvojnih projekata, kada iza 21 h na našim ulicama ne možete vidjeti prolaznike i šetače već samo čopor pasa lutalica, kada naša omladina svoje vrijeme provodi u susjednim gradovima koji nude sadržaje adekvatne vremenu u kojem živimo, općinska vlast se opet sjetila da nam ukine organizovani doček Nove godine.

Aferim vizionari!

Jeftini populizam da je to zbog rata u Gazi ili pomoći penzionerima ili možda da se plate karte za učenike više što naš narod kaže ” ne pije vode”.”, piše u JAVNOM SAOPŠTENJU SDP KAKANJ.

REAKCIJA SDP KAKANJ NA objavu u vezi novčanih sredstava za JAVNI DOČEK Nove godine !

Navode da je budžet općine Kakanj dovoljan i da sve ovo navedeno isfinansira ali i da se organizuje pristojan doček Nove godine. Naši građani su pokazali itekako da im nije svejedno šta se dešava u Palestini i to se moglo vidjeti po prikupljenim sredstvima za pomoć narodu Palestine, ali istim tim građanima je potrebno i da osjete radost i zadovoljstvo.

Svjedoci smo kada je prije samo par mjeseci grad bio “živ” kada su nam dolazili Bosanac, Sanel Smolo, Dženan Lončarević itd…

Po logici općinske administracije u to vrijeme Palestinski narod je uživao slobodu, djeca nisu ginula i vjerovatno su tada živjeli bolje nego narod Švicarske, našim đacima nije trebao prevoz, a penzioneri su imali svega u izobilju.

Poštovana gospodo iz ulice Branilaca i “kakanjska reprezentacijo” krajnje je vrijeme da građanima Kaknja vratite oduzeto dostojanstvo i ne pravite ih slijepim pored vlastitih očiju.

Smrt fašizmu, sloboda narodu❗

OO SDP BiH Kakanj