Postepeno poboljšanje vremena, temperature i do 24 stepena Celzijusa

U ponedjeljak u Hercegovini se očekuje pretežno vedro, a u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva, moguća je magla i sumaglica.

Slaba kiša ili rosulja je rijetko moguća ponegdje u Bosni. Na sjeveru Bosne puhat će slab vjetar istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature iznosit će od tri do devet, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U utorak u Hercegovini se očekuje pretežno sunčano, a u Bosni, prije podne, sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne moguća je magla. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23  stepena Celzijusa.

U srijedu u Hercegovini  vrijeme će biti pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne očekuje se magla uz jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U  Hercegovini, u četvrtak, moguće je pretežno vedro vrijeme, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne pojavit će se magla. Jutarnje temperature iznosit će od četiri do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stepena Celzijusa.