Poznati kuhar Rudolph van Veen na otvaranju sarajevske cafe-pekare “Mrvica”

133925-660x280

Povodom otvaranja novog objekta sarajevske cafe-pekare “Mrvica”, u ulici Jelića, 01. oktobra 2016. u Sarajevo će stići i poznati kuhar, Rudolph van Veen, publici poznat sa tv kanala 24Kitchen.

Vlasnica „Mrvice“, Dina Ramić-Husomanović je izjavila da je ponosna zbog dolaska ovog vrsnog majstora svog zanata, koji će uveličati veliko otvorenje. i koji će sugrađanima priuštiti nesvakidašnji događaj na kojem mogu ponešto i naučiti, ali i probati neke od njegovih specijaliteta, koje smo do sada imali priliku samo gledati na TV ekranima.

Ramić-Husomanović, također, ističe da je ovo samo jedan u nizu poslovnih poteza kojima „Mrvica“ želi organizirati susrete sa kuharima svjetskog glasa, kako bi i Sarajevo imalo priliku da ih ugosti.

Rudolph van Veen je holandski kulinarski majstor i televizijskih voditelj, koji je popularnost u domovini stekao zahvaljujući emisiji Life & Cooking, dok je međunarodnoj javnosti poznat zahvaljujući emisiji Rudolph's Bakery, koja se emitira na kanalu 24Kitchen.

U 27. godini života je osvojio SVH Master titulu, kao najviše holandsko priznanje koje se može osvojiti. Također je prvi ponio obje titule u Holandiji „Master Chef“ i „Master Patissier“. Sa četvoricom kolega slastičara je 1999. godine osnovao Dutch Pastry Team, koji se bavi promocijom pekarstva i slastičarstva na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Ramić-Husomanović je pozvala sve koji vole biti kreativni u kuhinji, ali i one koji vole slatke delicije, da 01. oktobra dođu na otvaranje i uživaju u druženju uz Rudolpha i „Mrvicu“.

Medina K./kakanjinfo.com