PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE UGOSTIO DJECU IZ ŠKOLE U ISTANBULU

Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić upriličio je, dana 10.05.2025. godine, prijem za 35 učenika škole Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi İstanbul iz Istanbula zajedno sa četiri profesora i direktora škole gospodina Ramazan Çoban. Riječ je o djeci koja su posjetila Bosnu i Hercegovinu, a domaćin u Zeničko-dobojskom kantonu im je bila „Srednja mješovita škola Žepče“ Žepče. Riječ je posjeti bratskoj školi u Žepču, a posjeta je realizovana s ciljem razmjene iskustava u svrhu unapređenja nastavnog procesa te pomoći u materijalno tehničkim sredstvima.

Direktor Srednje mješovite škole Žepče gospodin Adil Gačić poželio je dobrodošlicu učenicima i profesorima bratske škole te se zahvalio na pomoći u tehničkim sredstvima koji će sigurno pomoći u poboljšanju nastavnog procesa.

Gosti iz Turske su se zahvalili na ukazanoj dobrodošlici i gostoprimstvu u Žepču i Zeničko-dobojskom kantonu kao i na prijemu kod predsjedavajućeg kantonalne Skupštine, sa željom da se saradnja i međusobne posjete nastave na obostrano zadovoljstvo.

Predsjedavajući Huskić je izrazio zadovoljstvo što je mogao ugostiti djecu iz škole koja je bratska sa školom iz Zeničko-dobojskog kantona, te se zahvalio gostima što su bili dobri domaćini našoj djeci prilikom posjete Istanbulu. Gostima je poželio ugodan boravak u našem Kantonu i Bosni i Hercegovini sa željom da ponesu lijepe uspomene i ponovo nam dođu. Ovu priliku je iskoristio kako bi ukratko predstavio Zeničko-dobojski kantona sa naročitim osvrtom na ono što je zajedničko sa gostima iz Turske.

Stručna služba Skupštine ZDK