Predstavljamo mlade: AMRA ŠEHAGIĆ – OD KREATIVNIH IDEJA DO FINALNE IZRADE PREKRASNIH OGRLICA I NARUKVICA

c_jewelry_1

unnamed

U današnje moderno doba ćete teško vidjeti neku ženu ili djevoku a da na sebi nema barem neki nakit, nebitno da li je u pitanju ogrlica, narukvica, naušnice ili prsten. Sigurno ste se nekad zapitali da li je teško i da li je potrebno puno strpljenja za njegovu izradu.

U razgovoru sa našom mladom Kakanjkom, Amrom Šehagić smo saznati sve što je potrebno i važno vezano za nakit. Amra svoje slobodno vrijeme provodi izrađujući nakit, tačnije ogrlice za žene te narukvice za žene i muškarce.

Izradom se bavi nekoliko mjeseci a njenu kreativnost, rad i trud su prepoznali mnogi. Ispočetka je to bila proizvodnja za vlastite potrebe, međutim mnogi su prepoznali talent u njoj te je na nagovor svojih roditelja i prijatelja počela praviti narukvice i po narudžbi.

unnamed-3                       unnamed-1                       unnamed-2

Svoje umijeće izrade narukvica Amra je podijelila sa nama. Objasnila nam je koliko joj je vremena potrebno za izradu jedne narukvice, ko je sve to bio njena podrška i ko su njene najčešće mušterije.

  1. Zbog čega si se počela baviti proizvodnjom narukvica?

– Ja sam inače ljubitelj nakita općenito kao i svaka žena a razlog zbog kojeg sam se počela baviti proizvodnjom nakita je taj što ne volim obične stvari općenito pa tako i narukvice koje sam počela praviti za sebe na početku. Pored svega navedenog jedan od razloga je što volim ovo što radim i to me ispunjava.

  1. Ko su bile tvoje prve mušterije?

– Prvo sam pravila narukvice za sebe i ni na kraj pameti mi nije bilo da ću ih prodavati po narudžbi. Upravo osobe koje su mi davale podršku su bile moje prve mušterije, roditelji i prijatelji.

unnamed-5                      unnamed-4                unnamed-6

  1. Koliko ti je vremena potrebno da izradiš jednu narukvicu?

– Pa zavisi sve koliko je ko strpljiv. Za ovo je potrebno mnogo strpljenja međutim meni ovo uopšte nije teško niti naporno. Ovo mi na neki način dođe kao odmor jer uživam dok ovo radim. Ne mogu tačno vremenski odrediti koliko mi je potrebno da napravim  jednu narukvicu jer sve to zavisi od zahtjeva mušterije.

  1. Da li se baviš samo proizvodnjom narukvica?

– Ne. Pored narukvica se bavim i proizvodnjom ogrlica.

  1. Ko su tvoje najčešće mušterije?

– Moje najčešće mušterije su djevojke ali naravno tu su i muškarci koji žele da iznenade svoje najbliže

 

unnamed-7                     unnamed-8                                  unnamed-9

Kroz razgovor smo saznali da je Amra jedna kreativna djevojka koja voli da čini ljude sretnima. Ona je pronašla način kako da usreći nekoga a da uz to i ona bude sretna i zadovoljna. Amra je primjer kako jedna mlada osoba može sebi da zaradi skromno a da se uz to i zabavi. Ovo je idealna prilika da nekoga iznenadite a narukvice se prodaju po odličnoj i niskoj cijeni te će svako za sebe ili nekog bližnjeg pronaći nešto lijepo.

Ukoliko želite da naručite neku od ovih narukvica i ogrlica ili imate neku posebnu želju izgleda narukvice možete se javiti na Amrinu stranicu ”LoveMade” na sljedeći link:

https://www.facebook.com/LoveMade-686354738191401/?fref=ts

 Nejra Fejzović/KAKANJINFO.COM