Prelazni rok u Premier ligi mogao bi trajati čak do marta 2021. godine

 

 

S Otoka iz dana u dan dolaze nove informacije o tome kako se čelnici Premier lige namjeravaju izboriti s aktuelnom situacijom.

Trenutno je mnogo pitanja i tema na meniju, a najvažnija svakako ona kada će prvenstvo početi, do kada trajati i po kakvom rasporedu igrati.

Jedna od gorućih tema svakako je i ljetni prelazni rok. Za sada postoji mnogo teorija o tome kako će isti izgledati, a posljednja informacija kaže kako bi mogao biti produžen čak do marta iduće godine. Prethodno se govorilo da bi mogao trajati do januara.

Finansijski gubici u klubovima za većinu će značiti da će morati prodavati igrače kako bi zadržali stabilno stanje. Zato će ekipama gotovo sigurno biti ponuđeno dodatno vrijeme u prelaznom roku kako bi se pomoglo u očuvanju dugoročne budućnosti.

Sve ovo prenosi Express koji se poziva na anonimne izvore.

Inače, smatra se kako će, jednom kada s Premier liga nastavi, biti igrana bez navijača možda do 2021. godine što će također biti veliki udarac za finansije klubova. Ali, u ovom momentu je za njih najbitnije da se sezona nastavi kako ne bi morali gubiti novac predviđen od TV prava koji u suštini u najvećem dijelu finansira ekipe.

Premier liga je prekinuta početkom marta. Liverpool je bio lider s 25 bodova viška u odnosu na Manchester City. Klubovi su se prije nekoliko dana vratili treninzima i očekuje se kako bi prvenstvo trebalo biti nastavljeno sredinom juna.

 

SPORTSPORT