PREMIJERKA MEHMEDIĆ I PREDSJEDAVAJUĆI KOVAČEVIĆ ČESTITALI 15. APRIL – DAN ARMIJE RBIH

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i predsjedavajući Skupštine Dejan Kovačević uputili su čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine svim patriotama, a posebno pripadnicima jedinica Oružanih snaga BiH proisteklih iz AR BiH, ratnim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima, u kojoj se kaže:

“Armija Republike Bosne i Hercegovine službeno je osnovana 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanih dobrovoljaca, kao odgovor na srpsku agresiju na Republiku BiH, a pod zastavom Armije RBiH borili su se pripadnici svih bh. naroda.

Armija RBiH je priča o herojskom otporu agresiji i borbi patriota za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Zato na ovaj dan odajemo dužnu počast pripadnicima AR BiH, a posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali život.

Briga o branilačkoj populaciji trajna je obaveza Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, ne samo u smislu provedbe ostvarenih prava, nego i unapređenja sveukupnog statusa. Kroz kvalitetne programe i mjere, želimo da budemo istinska podrška dokazanim bh. patriotama i njihovim porodicama.

Sretan Dan Armije RBiH”.

Press služba ZDK