Preminula Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja ”Srebreničke majke”

Mehmedović i pored toga što je ostala sama bez ikoga, vratila se u Srebrenicu da nastavi borbu za istinu i pravdu. Često je znala kazati: “Ja svojih nemam, ali ste svi moji, svi ste vi moja djeca”, napisao je Alija Tabaković

U Sarajevu je preminula Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja ”Srebreničke majke”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mehmedović je nakon duže i teške bolesti preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ona je u genocidu u Srebrenici 1995. izgubila brojne članove porodice i duže od dvije decenije provela je boreći se za istinu.

Hatidži Mehmedović su u genocidu u Srebrenici jula 1995. godine ubijena dva sina Almir (18) i Azmir (21) i muž Abdulah (44) .

I pored toga što je ostala sama bez ikoga, vratila se u Srebrenicu da nastavi borbu za istinu i pravdu. Često je znala kazati: “Ja svojih nemam, ali ste svi moji, svi ste vi moja djeca”, napisao je Alija Tabaković, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica koji je za Anadolu Agency potvrdio da je Hatidža Mehmedović preminula večeras oko 19 sati.

Federalni ministar izbjeglice i raseljene osobe Edin Ramić na društvenoj mreži podijelio je informaciju o smrti Mehmedović i njenu fotografiju uz dove da joj Allah dž. š. podari lijepi džennet.

Još uvijek nije poznat datum dženaze.