Press SDP Kakanj: Fuad Breščić kandidat za načelnika, Eldin Mijoč nosilac liste

OBRAĆANJE MEDIJIMA POVODOM MOJE
KANDIDATURE ZA NAČELNIKA KAKNJA
Poštovani građani i građanke Kaknja,
Poštovani predstavnici medija,

Odlučio sam da se prihvatim kandidature za funkciju načelnika Kaknja potpuno svjestan situacije u kojoj se ovaj grad nalazi, stanja u društvu i državi BiH. Imam potrebno znanje, životno iskustvo, zdravlje i energiju, ali i poštenje koje je do sada testirano bezbroj puta.

Ukratko, završio sam osnovnu školu i gimnaziju u rodnom gradu a zatim i Rudarski fakultet u Tuzli i cijeli radni vijek proveo u Rudniku Kakanj. Prošao sam sve faze u rudarskom životu, od inženjera pripravnika, teh. rukovodioca, upravnika (13,5 godina), generalnog dir. Rudnika Kakanj i gen. dir. RU Srednja Bosna čije je sjedište, najviše zahvaljujući rahmetli profesoru Kemalu Čelebiću i meni, bilo upravo u Kaknju. Dakle postigao sam sve što
se moglo postići u ovoj oblasti, a kasnije sam bio direktor Sektora za razvoj, investicije i projektovanje i savjetnik generalnog direktora sve do penzionisanja.

Fuad Breščić – kandidat SDP Kakanj za načelnika

Eldin Mijoč – nosilac liste SDP Kakanj za općinsko vijeće 

Press SDP Kakanj: Fuad Breščić kandidat za načelnika, Eldin Mijoč nosilac liste

Press SDP Kakanj: Fuad Breščić kandidat za načelnika, Eldin Mijoč nosilac liste SDP KAKANJ ipak kandidovao načelnika za Lokalne izbore 2020.godine

Posted by Kakanj Info on Thursday, August 20, 2020

Ponosan na brojne akcije spašavanja rudara i materijalnih dobara širom Jugoslavije, BiH naročito, a za taj angažman sam skupa sa još tri ekipe svojih drugova, članova čete za spasavanje nagrađen najvećom nagradom Ordenom zasluga za narod sa srebrnim vijencem, radi nesebičnog zalaganja u spašavanju rudara Aleksinca.

U penziji nisam mirovao, radio sam u struci gdje god su me zvali i osjećali potrebu za mojim znanjem i iskustvom.

U poseban plan stavljam moj kulturološki i književni angažman kojim se ranije nisam mogao baviti. Pored dvije knjige koje su svojevrsna kakanjska hronika, napisao sam desetine priča o običnim ljudima iz naroda kome i sam pripadam. Iz njih sam potekao, njima se i odužujem na svoj način, i njima se vraćam, generacijama koje dolaze, društvenim angažmanom koji mi je u krvi, a to je druženje sa ljudima i „duh putopisca“ u smislu da bilježim kadrove iz svakodnevnog života ljudi i to besplatno objavljujem.

Smatram da je sasvim logičan slijed da neko iz naroda bude njihov predstavnik i da ću ja kao načelnik biti pravi
istinski predstavnik naroda a ne BILO KOJE STRANKE. Dakle, biti ću NARODNI NAČELNIK KOJI ĆE DA BUDE
U SLUŽBI NARODA.