PREUZIMANJEM SDP-A KAKANJ – ADI KUBAT POPRAVLJA IMIDŽ STRANKE

Početkom 2022.godine na održanoj sjednici Općinskog odbora SDP BiH Kakanj, tadašnji predsjednik OO SDP Kakanj Eldin Mijoč podnio je inicijativu za promjenu u rukovodstvu ove organizacije. Naime, Općinska organizacija SDP Kakanj je na proteklim lokalnim izborima, pod rukovodstvom predsjednika Mijoč Eldina, kako on kaže postigla bolji izborni rezultat u odnosu na Lokalne izbore 2016. godine.

Ovaj rezultat Mijoč je ocijenio kao početak jednog novog perioda i trenda ostvarivanja boljih izbornih rezultata. Međutim, javnost je rekla svoje da nisu zadovoljni njegovim rukovodstvom a u SDP-u Kakanj mogli da procjene i u cilju postizanja što boljih rezultata prepuste poziciju novim snagama što je bio pametan potez a Mijoč je izjavio da će ličnonastaviti svoj puni angažman u OO SDP Kakanj.

Potom je izrazio je želju da se povuče sa mjesta predsjednika OO SDP Kakanj i da u narednom periodu svoju aktivnost nastavlja kao član Predsjedništva kakanjskog SDP-a.

Poštujući volju i obrazloženje koje je iznio, Općinski odbor SDP Kakanj prihvatio je podnesenu inicijativu i dao punu podršku predloženom kandidatu za funkciju v.d. predsjednika OO SDP Kakanj Adiju Kubatu.

„Prije svega, želim da se zahvalim drugovima i drugaricama na ukazanom povjerenju, učinili su mi veliku čast ali u isto vrijeme dali i obavezu, na daljnjem putu jačanja socijaldemokratije. Sebe vidim kao prvog među jednakim u porodici SDP-a i na tim osnovama bit će baziran i moj budući rad na čelu SDP-a“, izjavio je Kubat, preuzimanjem mandata u kakanjskom SDP-u i najavio onakav SDP kakav zaista javnost želi da vidi, što je za kratko vrijeme i pokazao…