PRIJEM VICEPRVAKA SVIJETA REPREZENTACIJE U SJEDEĆOJ ODBOJCI U VLADI ZDK

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević sa saradnicima upriličio je prijem za članove Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci sa područja Zeničko-dobojskog kantona – odbojkaše Nizama Čančara, Edina Džinu i Armina Šehića te pomoćnika selektora Zikreta Mahmutovića. Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji osvojila je naslov viceprvaka svijeta.

“Ova reprezentacija na najbolji način predstavlja BiH, a reprezentativci iz ZDK su najbolji ambasadori ovog kantona. Vlada ZDK kontinuirano podržava reprezentaciju, a imat će našu podršku i u buduće. Za medalju sa Svjetskog prvenstva u Holandiji osigurali smo i pojedinačnu novčanu podršku reprezentativcima”, kazao je premijer Galijašević.

Pomoćnik selektora Zikret Mahmutović zahvalio se na podršci premijeru Galijaševiću kao i članovima Vlade, ministru za sport Mensuru Sinanoviću i ministru za boračka pitanja Fahrudinu Čolakoviću.

“U Ministarstvu za boračka pitanja nastojimo da svake godine povećavamo sredstva za invalidski sport tako da su ove godine opredijeljena najveća sredstva do sada. Trudimo se da osam klubova invalidskog sporta u ZDK maksimalno podržimo, a nastojat ćemo da do kraja godine pomognemo i u opremi. Na dobrom smo putu da zajedno sa drugim nivoima vlasti ubrzo riješimo i stambeno pitanje našeg reprezentativca Nizama Čančara iz Zenice, koji je na ovom prvenstvu proglašen za najboljeg blokera svijeta”, kazao je ministar Čolaković.

Izdvajanja iz budžeta ZDK za sport, ne računajući profesionalni nogomet, u ovoj godini dostigla su iznos od gotovo jedan milion maraka. Pored kotizacija za takmičenja, značajna sredstva izdvajaju se i za stipendije za vhunske sportiste, kao i talentovane mlade sportiste.

 

Press služba ZDK