Primjeri uspješne privatne inicijative u Kaknju (serijal priča): Kako su počeli kakanjski privredni subjekti i kako su postali preduzeća koja uživaju veliki ugled u poslovnom svijetu – INKOS d.o.o.

inkos-2-copy-660x330

INKOS d.o.o. Kakanj je kompanija koja posluje dugi niz godina na polju proizvodnje i prodaje radne odjeće i obuće.  Pored osnovne djelatnosti INKOS d.o.o. je kompanija koja vrši prijevoz rasutih tereta sa licencom međunarodnog cestovnog prevoza, cisternom bez ADR-a.

Krajem prošle i početkom tekuće godine preduzeće je investiralo oko 500.000 KM u izgradnju savremenog poslovno-proizvodnog objekta u Kaknju. Radi se o vlastitoj investiciji, a radovi su završeni u rekordno kratkom vremenu sa ciljem što bržeg početka proizvodnog procesa.

Izgradnja novog poslovno-proizvodnog objekta rezultirala je povećanjem broja zaposlenih, povećanjem obima proizvodnje, te povećanjem plasmana domaćeg bh. brenda radne odjeće i opreme na domaće, ali i na međunarodno tržište obzirom da preduzeće ima ugovorene poslove za tržišta Srbije i Mađarske.

Preduzeće ima 50 zaposlenih radnika.

jgkggggh