Probosansko-hercegovačko jedinstvo krenulo iz Travnika: Kakanjci na listama SBIH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu izbornu kampanju za oktobarske Opšte izbore počela je u Travniku, gradu koji je jedan od simbola bosanskohercegovačke državnosti. Izborom ovog grada za početak kampanje odaje se priznanje kompletnom rukovodstvu Stranke iz Srednjebosanskog Kantona za postignute rezultate u omasovljavanju i kadrovskom jačanju Stranke,posebno u općinama Gornji Fakuf,Kiseljak,Travnik…

Veliki broj Kakanjaca na listama Stranka za BiH

Na skupu je bilo i oko stotinjak simpatizera i članova Stranke iz Kaknja,koji su došli dati podršku programu Stranke za Bosnu i Hercegovinu ,ali i kakanjskim kandidatima koji se nalaze na listama za sva tri nivo vlasti. Da je Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu znao vrednovatuspjeh kakanjskog općinskog Savjeta SbiH očituje se i u ukazanom povjerenju da se na listama za sva tri nivoa vlasti nađe trinaest kandidata iz Kaknja. To je najveći broj u odnosu na sve političke opcije iz naše općine,uključujući i one najveće partije ili stranke. Nagrada je to za uspjeh na posljenjim lokalnim izborima za pet vjećničkih pozicija, što je inače najveći kakanjski uspjeh Stranke za BiH.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH je Amer Jerlagić. Na listi za državni parlament nalaze se Amna Goralija-Imamović i Fakir Ajdinović. Nosilac liste za federalni parlament je Dr.Mirsad Tursum, a uz njega su na istoj listi Fahrudin Buza, Emina Begić i Nisveta Čizmić.
Na listi za Skupštinu ZE-DO kantona su: Rešad Merdić, Dr. Azra Hadžić, Almedina Demir, Memnun Goga, Almedina Delić, Nihad Bliznović i Junuz Ganić. Ukupno trinaest kamndidata i članova Stranke za Bosnu i Hercegovinu iz Kaknja.

Proboj iz obruča siromaštva, diskriminacije…

Otvaranje izborne kampanje u Travniku proteklo je duhu državnosti i dostojanstva. Istaknuti su programski ciljevi, koji na prvo mjesto stavljaju Bosnu i Hercegovinu, a borba za bolju nam i jedinu Bosnu i Hercegovinu počinje PROBOJOM iz obruča: siromaštva i lijenosti, bezakonja, diskriminacije zbog političkog,vjerskog,socijalnog i etničkog pripadanja,probojom iz obruča korupcije,nepotizma,klijentalizma i tribalizma, karijerizma i partijsko-etničke podobnosti…

Istaknuto je i programsko zalaganje za pravdu i slobodu, regionalizam, obrazovanje, bezbjednost, jednakost i javno dobro. Zatim makroekonomsku stabilnost, eliminisanje nezaposlenosti otvaranjem produktivnih radnih mjesta, efikasno korištenje energetkih resursa….
Zabilježen je samo dio programske platforme Stranke za Bosnu i Hercegovinu,koja će u cijelosti biti prezentovana u neposrednim kontaktima sa građanima.

POLITIČKI MARKETING/KAKANJINFO