Prodajući TESPIHE na BAŠČARŠIJI zarađuje za život! NA ulici smo pronašli patuljastog KEPU iz filma BALKAN EXPRESS: BITTE, HILFE, može malo GUR GUR!

Prodajući TESPIHE na BAŠČARŠIJI zarađuje za život!

Sarajlija Emir Ćerim Ćiro a poznati kao Kepa je onaj mali čovjek patuljastog rasta iz filma Balkan ekspres 2 koji je snimljen 1989.godine a potom je glumio I u drugim poznatim filmovima ex Yuge a to su Dom za vešanje s Perhanom, Balkan Express I drugi kratki dijelovi u kojima je bio dio filmske produkcije.

Patuljasti Kepa je postao popularan širom Svijeta kada je u onoj popularnoj sceni iz filma Balkan Express 2 sa “švabama” pozivao vojnike u pomoć da mu guraju moptorna kolica sa riječima “Hilfe, bitte, gur, gur” a čiji je video I dan danas popularan. ĆURČILUK KEPINO MJESTO PRODAJE TESPIHA Simpatični Ćiro /KEPA/ se danas snalazi tako što nudi tespihe I bavi se prodajom da bi osigurao koju marku više. On sjedi na maloj skemlijici u starom dijelu Baščaršije u Sarajevu u Ćurčiluku I kaže kako se mora snalaziti za svoj hljeb.

U Ćurćiluku popularnoj sarajevskoj Baščaršiji možete ga pronaći, našaliti se, slikati ali I kupiti od njega tespihe I tako podržati njegvou egzistenciju. Ulica Ćurčiluk veliki nalazi se u središnjem dijelu stare sarajevske čaršije. Pripada mjesnoj zajednici Baščaršija.

Kao i Ćurčiluk mali, nastala je u 16. vijeku i dobila ime po zanatlijama ćurčijama, koji su tamo izrađivali i prodavali odjevne predmete od krzna. U 18. vijeku ovaj esnaf je bio na vrhuncu i tada je brojao 353 ćurčije.

U velikom požaru koji se dogodio 08.08.1879. godine, poput ostalih dijelova sarajevske čaršije do temelja je uništena i ćurčijska čaršija. Ime ulice od nastanka nije mijenjano.

Kepa je ovdje svaki dan a poručuje svim turistima da ga posjete kao i do sada. Voli šalu i pravi je veseljak.