Projekat udruženja “Omladinski kulturni centar Kakanj” – Kakanj dobio prva javna parking mjesta za bicikle

Od subote 15.aprila 2017.godine građani Kaknja će imati na raspolaganju prva javna parking mjesta za bicikle u svom gradu. Kroz projekat kojeg realizira Udruženje Omladinski kulturni centar Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj, javna parking mjesta će u prvoj fazi biti postavljena u blizini sahat-kule, ispred Sportske dvorane Kakanj, ispred zgrade Općine, ispred pošte, te na stadionu FK “Mladost”.

Prvo instalirano parking mjesto za bicikle bit će predstavljano 15.aprila u 8:00 sati kod sahat-kule, pred polazak biciklističke ture Kakanj-Bočica koja se organizira u čast 15.aprila-Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH.

“Naše Udruženje po uzoru na evropske gradove u ovaj projekat je ušlo sa sloganom: „Pedale okreni, grad promijeni“. Arhitektonsko rješenje prostora u potpunosti je prilagođeno i optimizirano prema potrebama vlasnika bicikala, a tome je doprinijela i saradnja sa drugima. PARKING – LANAC za bicikle u Kaknju biciklistima će biti prepoznatljiv i po vanjsko pročelju prostora koji je oslikan originalnom reklamom, ali i sloganom. U bliskoj budućnosti, Udruženje Omladinski kulturni centar Kakanj sa svojim idejama i aktivnostima planira i niz drugih inovativnih projekata za javnost, ali i širenje ovih PARKING – LANACA za bicikle. Zajedno sa Općinom Kakanj Udruženje građanima poklanja ove parkinge na besplatno korištenje, a to je naš poklon pod nazivom „Voljenom gradu za rođendan““, rekao je Hamid Hadžić, predsjednik Udruženja.

Fotogaleriju sa svečanog otvaranja javnih parking mjesta možete pogledati ovdje:

[foogallery id=”14831”]

 

Počelo postavljanje parkinga za bicikla