Pronađeno beživotno tijelo u ArceloMittalu Zenica

U jutarnjim satima na lokalitetu otpadnih voda kompanije ArcelorMittal Zenica pronađeno je beživotno tijelo muške osobe.

“Jutros u 8:20 sati u krugu kompanije ArcelorMittal Zenica pronađeno je beživotno tijelo muške osobe u raspadajućem stanju. Tijelo je nakon izvlačenja i uviđaja prebačeno u Kantonalnu bolnicu Zenica”, kazao nam je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Kako su nam istakli u kompaniji ArcelorMittal Zenica u rutinskom obilasku kolektora otpadnih voda pronađeni su ostaci ljudskog tijela, nakon čega je na lice mjesta pozvana policija, te istražni organi radi obavljanja uviđaja.

“Jutros su u rutinskom obilasku kolektora otpadnih voda, koji prolazi kroz kompaniju ArcelorMittal Zenica, pronađeni ostaci ljudskog tijela. Spomenuti kolektor se proteže iz pravca naselja Podbriježje i u dužini od nekoliko kilometara prolazi kroz okolna naselja, ulazi na teritoriju kompanije u dužini od nekoliko stotina metara, te ponovo izlazi izvan fabričkog kruga prema rijeci Bosni. Na lice mjesta odmah je pozvana policija i istražni organi radi obavljanja uviđaja, a rezultat istrage i svi ostali detalji u nadležnosti su ovih tijela”, rekli su nam iz ove kompanije.

Trenutno nije poznat identitet pronađene osobe.