Prvi dan Kakanjskih dana: Koncert SERBEZ BEND – “Izvorni sevdah”

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani 2017.“ ove godine će naglasak staviti na  očuvanje, razvijanje i promicanje kulturne baštine našeg kraja, jer poruka ovakvih susreta je da očuvamo tradiciju i ne damo zaboravu sve što su naši stari godinama vrijedno stvarali.

Pored KUD-ova i Rudarske glazbe u defileu će učestvovati Obdanište  „Mladost“, KRG „Pirueta“ i Konjički klub „Vilenjak“. Defileu će se pridružiti općinski vijećnici, privrednici, sportisti te članovi mlađih selekcija FK Rudar i FK Mladost DK.

Nakon defilea slijedi svečano otvaranje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ i smotra folklora (19:00 sati).

Pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju na kojem će kroz naš grad prodefilirati oko 400 učesnika.

Koncert SERBEZ BEND – “Izvorni sevdah”

Sa nama će se večeras 31.07.2017. godine na Main stage-u sa početkom u 20:30 sati družiti profesor Suad Pašić  –  Paja, klarinet i saksofon, iz Visokog, harmonikaš Hajrudin Hadžimehmedagić –  Pogorelić iz Visokog,  jedini ljevoruki harmonikaš na prostorima bivše države, gitarista Damirko Huskić, osnivač najpopularnijeg benda „Autostop“, basista Jadranko Huskić –  Reksi, takođe član „Autostopa“.

Na sceni će im se pridružiti violinistica Lejla Piljević iz Sarajeva, članica Sarajevske filharmonije i osnivač orkestra „No Ordinary Balkan Sound“.

Vidimo se!