Pucnjava u Sarajevu: Nožem napali vozača jer im je trubio, on uzvratio pucnjavom?

Zasad nepoznati mladić i djevojka napali su uposlenika zaštitarske agencije Coin Security, na šta im je on uzvratio tako što je pucao iz vatrenog oružja, tvrde mještani sarajevskog naselja Saraj Polje u kojem je danas došlo do pucnjave.

Kako saznajemo na mjestu događaja, par je navodno “izletio na cestu” pred vozilo zaštitarske agencije, na šta im je, kako tvrde očevici, zaštitar počeo trubiti.

– Ljudi pričaju kako su ga oni onda napali nožem, te je čovjek, valjda kako bi se odbranio, pucao. Ne znam im imena, to su ovi “lokalni klošari”, mislim da ih je policija pronašla i privela – kazao nam je jedan od mještana Saraj Polja.

VEZANI TEKST – Nova pucnjava u Sarajevu, policija na terenu

Zvaničnih informacija o slučaju još nema, a iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su nam kako je policija na terenu, te da će više o tome šta se tačno dogodilo i da li su nekoga priveli, saopćiti naknadno.

Kontaktirali smo i agenciju Coin Security, čiji je zaštitar učestvovao u incidentu, ali oni nisu željeli komentirati slučaj.

Građani su nakon ovog incidenta uznemireni, pogotovo zbog toga što se sve dogodilo “u po bijela dana”.

Povrijeđenih osoba u pucnjavi nije bilo, a do završetka policijskog uviđaja saobraćaj je na cesti od Nedžarića prema Dobrinji, bio obustavljen.