Trener Mladosti: “Duel sa Željezničarom je od starta mirisao na remi”

ibro-rahimic

Ibro Rahimić je nastavio nizati utakmice bez poraza na klupi Mladosti.

Pod vodstvom Rahimića ambiciozni premijerligaš iz Doboja kod Kaknja je jučer u okviru 9. kola Premijer lige BiH odigrao neriješeno sa Željezničarom (0:0) i tako zauzeo drugu poziciju sa pet bodova manje u odnosu na Zrinjski.

Nakon remija Rahimić je tokom razgovora SportSport.ba kazao da je uoči utakmice želio pobjedu i da nije zadovoljan igrom koju su pružili njegovi igrači.
“Prije same utakmice protiv Željezničara bio sam optimističan i želio sam da moj tim ostvari pobjedu. Definitivno nisam zadovoljan igrom, ali bila je to više utakmica koja je od starta mirisala na remi. Nije bilo kreativnosti, velike želje, borba se više odvijala na sredini terena… Nama ostaje žal što se pobjedom nismo dodatno približili prvoplasiranom Zrinjskom, ali sve u svemu, najvažnije je da smo ostali neporaženi”, kazao je Rahimić.

Rahimić je dodao da su ovosezonski rezultati Mladosti odraz kvalitetnog rada.  “Mi smo uoči nove sezone postavili sebi cilj. Napravili smo dobar temelj i potrebno je u narednom periodu da se dodatno razvijamo. Po mojoj procjeni, za utakmice protiv velikih klubova poput Željezničara i Sarajeva potrebno nam je još nekih stvari. Osim borbenosti, treba dati i više kreativnosti kako bi mogli ravnopravno parirati. Na tome moramo poraditi. Vjerujem da će Mladost tek postati stabilan premijerligaš”, kaže Rahimić i dodaje:
“Ja sam u životu postigao sve svojim radom i to je jedini ispravan put. Možete vi raditi deset sati dnevno, ali ako je to nekvalitetno, ništa nećete napraviti. Mi smo na dobrom putu, napravljen je iskorak, a i sami igrači su danas postali poznata imena u bh. fudbalu. I sami ste mogli vidjeti da je jedan Haris Dilaver iz Mladosti otišao u Grčku. To je dokaz da se kvalitetno radi”, ističe Rahimić.

Naredno kolo za Mladost donosi još jednu tešku utakmicu – duel sa Zrinjskim.

“Trenutno smo u fazi teških utakmica, ali cilj je da iz iste izađemo neporaženi. Nakon toga imamo seriju od pet utakmica u kojima faktički četiri igramo kući i jednu u Travniku protiv Metalleghea. Tu bi Mladost trebala napraviti iskorak i uzeti još bodova. Ipak, najbitnije je da sada budemo skoncentrisani maksimalno na Zrinjski i da uz pravi pristup svih igrača nastavimo naš niz”, podvukao je Rahimić na samom kraju razgovora za SportSport.ba.