Ramazanska fotka “kakanjskog topa” Amera Sikire, među tri najbolje

Među pobjednicima fotokonkursa na temu ramazana i kakanjac Amer Sikira

Pobjednica fotokonkursa o temi “Ramazan”, koji je organizirao portal “bhreporter.ba”, je Semra Sukanović iz Humaca kod Čelića, studentica Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema ocjenama žirija, drugo i treće mjesto su zauzeli Ahmed Aganović iz naselja Fazlići kod Travnika i Amer Sikira iz Kaknja.

Nagrađena je i Bakira Arnaut-Klačar iz Sarajeva čija je nagrada imala najviše glasova na društvenim mrežama.

Na konkursu koji je bio otvoren od 28. aprila do 23. maja učestvovalo je 277 autora sa 796 fotografija.

“Prijavila sam se na konkurs rekreativno, ali sam presretna što sam osvojila prvu nagradu. Na fotografiji su ruke sestre i naše nene. Fotografija prikazuje ramazan i situaciju oko pandemije COVID-19. Pokazuju porodičnu bliskost i distancu kao zaštitu od koronavirusa”, kaže Semra Sukanović, pobjednica fotokonkursa.

Autori pobjedničkih fotografija dobili su nagrade sponzora manifestacije i Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Odluku o najboljim donio je žiri u sastavu hafiz Ahmed ef. Huskanović, Nihad Mujagić i Ahmet Bajrić.

Za naš portal Amer Sikira je izjavio: “Bez obzira što sam treće mjesto, osjećam se prvakom jer kada pravim fotke, pa od 20 trebam izabrati 5 preteško mi se odlučiti, a kamoli izabrati 3 od 800 fotografija. Pored toga, osjećam se pobjednikom jer je konkurs bio pravedan, transparentan, objektivan, bez ikakvog štimanja i politiziranja i time sam pokazao, da se trudom i radom može uspjeti”, dodao je kakanjac.

Da spomenemo da je na Amerovoj fotografiji kakanjski ramazanski top, prvijenac ove godine, kakanjska lepina i časa sa hurmama dok se u pozadini nazire i sama kakanjska panorama.

/kakanjinfo.com/