Reprezentacija BiH se okupila na Ilidži: Selektor u izolaciji

Juniorska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče u hotelu „Hills“ na Ilidži gdje je već odradila dva treninga uoči prijateljskog dvomeča sa odgovarajućom selekcijom Francuske.

Selektor Ivo Krezo nije došao na okupljanje jer će određeni period morati da provede u samoizolaciji nakon pozitivnog slučaja na korona virus u njegovoj porodici.

Sa reprezentativcima na ovom okupljanju rade njegovi pomoćnici Nijaz Mulahmetović, Mirko Čampara i trener golmana Antonio Vidović.

Mulahemtović o ovom okupljanju kaže:

„Okupili smo novu generaciju juniora s ciljem da se što bolje upoznamo. Malo je nezgodno jer odmah igramo protiv jakog protivnika. Bilo bi bolje da smo uspjeli ranije da napravimo selektivno okupljanje i iz šire baze da izvučemo kandidate za ovu selekciju. Međutim situacija je takva kakva je i nastojaćemo u hodu to da rješavamo. Odradili smo dva treninga i vidi se da su momci željni dokazivanja. Pokušaćemo da ih što bolje spremimo za utakmice. To nam otežava činjenica da juniorska liga još nije počela, a pošto većina igrača trenira u klupskim „U-19“ selekcijama, nedostaje im utakmica. Par njih je priključeno prvim timovima, ali bez veće minutaže. Tako da će im ove utakmice poslužiti da steknu novo iskustvo i pokažu svoje znanje.“

Utakmice sa Francuskom na programu su 27. i 28. oktobra u 17:30 sati u dvorani hotela Hills. Oba meča možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH.

sportske.ba