Reprezentativci BiH odradili prvi trening pred susret sa Belgijom

reprezentacija

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su tokom dana stigli u Brisel, odradili su večeras prvi trening i time počeli pripreme za dvostruki oktobarski termin u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Naši najbolji fudbaleri 7. oktobra imaju duel sa Belgijom a zatim 10. oktobra i sa Kiprom u Zenici.

Kao što je selektor Baždarević najavio večeras su igrači trenirali podijeljeni u dvije grupe. Jedni su ostali u hotelu a drugi dio je svoje obaveze odradio na terenu stadiona Overijse.

“Planirali smo da one koji su jučer igrali malo oporavimo te smo za njih pripremili vožnju bicikla a poslije toga istezanje, bazen i saunu. Izuzetno je važna rekuperacija igrača, nakon napora koje su imali kako bi bili spremni za obaveze koje ih čekaju”, rekao je selektorov pomoćik Dragan Perić.

Baždarević, Janković i Gušo su radili sa golmanima Begovićem, Burićem i Šehićem, te sa Zukanovićem, Medunjaninom, Hajrovićem, Mateom Sušićem, Vrančićem i Jajalom. Raspoloženje je bilo odlično kod svih a posebno je raspoložen bio Izet Hajrović.

“Uvijek sam raspoložen, posebno kad izađem na teren”, kazao je Hajrović i dodao:

“To mi daje motivaciju i jednostavno zaboravim na sve što nema veze sa loptom i fudbalom. Dobro se osjećam i naravno sretan sam što sam ponovo tu”.