Rešad Merdić (Stranka za BIH) kandidat za načelnika Kaknja

Naš portal je otprilike nešto prije mjesec dana pisao o mogućim kandidatima u Kaknju za poziciju načelnika Općine a tada smo naveli da je moguće da kandidat bude i Rešad Merdić što se nakon sjednice OO SBIH KAKANJ i obistinilo. Naime, nakon sastanka OOSBIH stiglo je i saopštenje i potvrda naših navoda od ranije . . . .

SOPĆENJE ZA JAVNOST

Stranka za BiH Kakanj na lokalne izbore 2020. godine izlazi sa kompletnom listom za Općinsko vijeće Kakanj i kandidatom za Načelnika Općine.
Kandidat za načelnika je Merdić Rešad, diplomirani mašinski inženjer zaposlen u JP ELEKTROPRIVREDA BiH d.d.-Sarajevo, Zavisno društvo Rudnik mrkog uglja d.o.o. Kakanj, sa radnim iskustvom od 32. godine, predsjednik je OS SBiH Kakanj. Predsjednik OS SBiH Kakanj bez tutorstva, sa demokratskim principima, vodi Općinsku organizaciju Stranke za BiH već osam godina. Dvanaest godina je aktivni sudionik u Općinskom vijeću Kakanj, gdje je bio šef kluba vijećnika i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Bio je pomoćnik ministra za prostorno uređenje ZE-
DO Kantona. Godinama je u rukovodećim strukturama Rudnika Kakanj, a bio je i član i nadzornih odbora u javnim preduzećima Općine Kakanj. Težak na obećanjima, a istrajan u dogovorenom. Nosilac liste za Općinsko Vijeće Kakanj je dr. Mirsad Tursum, trenutni direktor Doma zdravlja Kakanj, koji će predvoditi tim koji je sastavljen
od dugogodišnjih iskusnih članova i novih mladih članova koji su spremni da daju svoj doprinos u kreiranju boljeg ambijenta za život u lokalnoj zajednici.

Press služba OS SBiH Kakanj