REZULTATI ANKETE Zeničani najviše vjeruju Rami Isaku, slijedi Naidin Ahmetspahić!

IZBORIANKETA

Portal 072info pokrenuo je na svojoj Facebook stranici anketu sa pitanjem “Kojem kandidatu za gradonačelnika Zenice biste dali svoj glas da se izbori održavaju naredne nedjelje?!”

Naši čitatelji, članovi Facebook stranice i građani Zenice tako su u vidu komentara mogli pisati kojem kandidatu najviše vjeruju i za kojeg smatraju da će najbolje voditi grad.

U cilju što reprezentativnije i objektivnije realizacije ankete, kontaktirali smo svakog od kandidata za gradonačelnika sa postavljenim pitanjima koja su zanimala javnost. Odgovore na pitanja svakog od kandidata možete pročitati klikom OVDJE, izuzev kandidata koji nisu pokazali sluha za pitanja građana iako se kandiduju da predstavljaju upravo njih.

Od ukupno 350 komentara naših čitatelja koji su jasno, nedvosmisleno i konkretno napisali ime i prezime kandidata, najviše glasova osvojio je Isak Ramo, kandidat za gradonačelnika A-SDA.

Detaljni rezultati sedmodnevne ankete glase:

• Kandidat Hasan Helvida (Demokratska fronta) – 1 glas

• Kandidat Josip Šaina (HDZ 1990) – 1 glas

• Kandidatkinja Vildana Dedić (Naša stranka) – 2 glasa

• Nezavisni kandidat Miradu Hadžiahmetović – 3 glasa

• Kandidat Mirsad Ćivić (SDP) – 5 glasova

• Kandidat Faik Uzunović (BPS – Sefer Halilović) – 6 glasova

• Kandidat Eldin Vrače (Snaga centra) – 7 glasova

• Nezavisni kandidat Fuad Kasumović – 38 glasova

• Kandidat Naidin Ahmetspahić (Koalicija SDA/SBB) – 92

• Kandidat Ramo Isak (A-SDA) – 195 glasova

Zanimljivi komentari:

Sedad Dedic: Vrhunsko medjunarodno obrazovanje, poliglota, postenje, borac Armije BiH, strucnjak za EU fondove, porodican i castan covjek sa savrsenom reputacijom i covjek iz Zenice koji zivi i radi u Zenici je mr.sc. Naidin Ahmetspahic. Cast ce mi biti podrzati kandidata sa ovim karakteristikama.

Dženana Spahić Arnaut: Veoma je tesko ima finih ljudi i definitivno svako od nas ce dati glas onome ko mu je valjao u zivotu… Imajte na umu biratje ljude vjernike, ljude koji neve imati dlake na jeziku i koji ce se boriti za nas… Moj glas velikom prijatelju i bratu Rami Isaku.

Dženad Samra Memcic: Nijedno pitanje ni inicijativu nisu postavili sljedeći zastupnici: Naidin Ahmetspahić (SDA), Ramo Pivić (SDA) i Kakanjac Muamer Čelebić (SDA). Također, zastupnica Emira Drnda-Čičeklić (SDA) u posmatranom periodu nije uzela učešće u diskusiji ni po jednoj tački dnevnog reda. Očigledno su navedeni svrha sami sebi u tom kolektivu od 35 zastupnika i njihov jedini interes svodi se na onih 720 KM mjesečnog skupštinskog paušala plus 150 KM naknade po prisustvu svakoj sjednici, što potvrđuje i podatak da nisu propustili nijednu sjednicu u tih šest mjeseci. Dakle, njihovo prisustvo svakom zasjedanju formalne je prirode i nema nikakvog produktivnog efekta, što znači da stranka SDA praktički, umjesto 11, ima 7 zastupnika i 4 budžetska parazita i fikusa.

Suljo Babovic: Kasumovic Fuad covjek bez dlake na jeziku.

Dževad Kesić: Vildani, vrijeme je da i Zenica ima gradonačelnicu…..

(portal 072info)