RK Kakanj “razbio” ekipu RK Čelika 37:23: Kakanjci na ulaznim vratima Premijer lige

Odigrana je utakmica 19. kola Prve rukometne ligi FBiH RK Kakanj–RK Čelik, igrana u Sportskoj dvorani u Kaknju pred oko 400 gledalaca (od čega oko 150 iz Zenice). Sudije Nedim Lipa (Sarajevo) i A. Muhtarević (Živinice). Delegat Damir Gažo (Sarajevo). Isključenja: Kakanj 8 minuta, Čelik 2 minuta. Sedmerci: Kakanj 1(19), Čelik 10 (5).

U sjajnoj atmosferi rukometaši Kaknja za vikend su savladali RK Čelik Zenica u susretu koji će vjerovatno odlučivati novog člana Premijer rukomet lige naše zemlje.

Najzaslužniji za pobjedu Kaknja je golman ekipe, Faris Žiga, koji je na svom kontu sakupio nevjerovatnih 29 odbrana, od čega čak pet sedmeraca. Dok je sa druge strane odbrana Čelika primila gotovo sve šuteve Kakanjskih rukometaša.

Domaćini su do pauze imali sigurnu prednost od sedam golova razlike, kod rezultata 17:10, da bi u nastavku ta prednost uduplana za na kraju konačnih 37:23.

Od strijelaca u ekipi Kaknja istali su se Hrustić Benjamin i Čabaravdić Kerim sa po osam postignutih pogodaka dok su Hrnjić Belmin i Bjelopoljak Admir postigli po pet.

Sa druge strane u redovima Čelika najefikasniji su bili Dragičević Ante sa šest i Gušić Edin sa pet postignutih pogodaka.

Domaći rukometaši u sjajnoj atmosferi ispisali su lijepu rukometnu priču. Od prve minute nametnuli su se kao tim koji želi do pobjede i to su ostvarili. Temelje ove ekipe udario je bivši predsjednik kluba Mirnes Bašić koji je klub preuzeo kada to gotovo niko nije želio. Bašić je transparentnim i kvalitetnim radom donio klubu bolje dane, a zatim isti prepustio mlađim entuzijastima koji su nastavili u istom pravcu.

Posebno vrijedi istaći agilne članove Uprave Alema Škulja i Izudina Hrustu, kao i predsjednika Harisa Veispahića.

Potrudili su se da rukometaši imaju kvalitetne uslove za rad, a kao nagrada stigao je i sjajan rezultat, te veliki uspjeh.

Prva liga FBiH u rukometu:

RK Kakanj – RK Čelik Zenica 37:23

  • RK Kakanj – RK Čelik 37:23 (17:10)
  • Golman Kaknja čak 29 odbrana
  • U RK Čeliku kažu da još nije sve izgubljeno

RK KAKANJ: Sulejman Brkić (1), Sakih Delić (1), Belmin Hrnjić (5), Admir Bjelopoljak (5), Nedim Čamdžić (4), Benjamin Hrustić (8), Adis Bečirhodžić, Omar Burić (1), Matej Tunjić, Haris Limo (2), Nedžad Zaimović (2), Kerim Čabaravdić (8), Faris Žiga (29 odbrana, odbranio 5 penala), Eldar Hadrtović, Damir Tica, Vedran Dražić. Trener: Sulejman Beganović.

RK ČELIK: Amir Došić (1), Ajdin Velić (1), Mevludin Čehajić, Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević, Faris Mrako (1), Mirza Dervenčić (3), Ante Dragičević (6), Tarik Kubat, Mario Filipović, Edin Gušić (5), Faris Rujanac (3), Dženan Hodžić, Vehid Čelenka, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević (1). Trener: Miki Filipović.

U Kaknju, u derbiju sezone Prve lige FBiH, nikad lošije izdanje RK Čelika u posljednjih godinu dana. Nasuprot tome, RK Kaknju je sve polazilo za rukom i zasluženo su pobijedili rezultatom 37:23.

Kakanjinfo (Sport)