Robijaši prekinuli trening Čelika pred meč protiv Krupe

celik

Nogometaši Čelika će u okviru 10. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Krupe. Jutrošnji trening prekinula je grupa navijača te šef stručnog štaba Ivo Ištuk nije uspio završiti pripreme sa svojim igračima.

Nezadovoljstvo igrom iz Kup utakmice Čelika i Bosna Seme jutros je kulminiralo na Bilinom Polju kada je grupa navijača došla na trening NK Čelik i prekinula dalji trenažni proces Ištuka sa crno-crvenima. Na konferenciji za novinare Ištuk je prokomentarisao utakmicu protiv Bosna Seme te sutrašnji susret protiv Krupe.

“Utakmica protiv Bosna Seme pokazala je naše slabosti u vrhu napada i dva dana pokušavamo nešto izmisliti. Igrači koji su dobili šanse nisu opravdali moje povjerenje, nisu promijenili igru i sada idemo dalje. Zadnju liniju nećemo dirati, nismo zadovoljni veznim redom i desnom stranom. Krupa ima dobru zadnju liniju, teško ćemo u skoku moći nešto napraviti pa ćemo morati tražiti brže igrače”, izjavio je Ištuk te dodao:

“Pokušali smo uigrati neke stvari, a sutra ćemo stisnuti oči pa šta nam Bog da. Pobijediti moramo, a ako ne uspijemo, to nikako neće biti dobro”.

Navijači koji su ušli na travnjak Bilinog Polja od igrača su tražili da se bore i bolje igraju, ali Ištuk ne odobrava ovaj način komunikacije.

“Ne znam ko je upao na Bilino Polje, predstavili su se kao Robijaši, tražili su da igrači ginu i igraju. Ovo nije način da se riješi stanje i koliko god zamjerali ja nisam za ove prekide. Mi živimo u državi gdje je to normalno, ali za mene to nije normalno. Prijetiti igračima prije odlučujuće utakmice nikako ne može biti dobro. Ja znam da traju taj rat i prepucavanja, ali to je mimo igrača, neka idu u institucije ili gdje već, ali ovo nije pravi način”, poručio je Ištuk.

Nogometaš Čelika Bojan Marković je kazao da je poraz od Bosna Seme u Kupu BiH svima teško pao te da se nada da će ekipa sutra obradovati Zeničane.

“Svima je teško palo ispadanje iz Kupa BiH. Ova dva dana, u razgovoru sa šefom, pokušali smo dići atmosferu. Svjesni smo šta nam utakmica donosi i vjerujem da će svi dati svoj maksimum za povoljan rezultat kako bismo obradovali ljude koji dolaze na utakmicu”, izjavio je Marković.

Utakmica Čelika i Krupe na rasporedu je od 16 sati na Bilinom Polju.

(klix.ba)