ROMSKA OBITELJ HUSIĆ OSTAJE BEZ KROVA NAD GLAVOM

Hajrudin Husić, 43-godišnji otac troje malodobne djece i njegova supruga ostali su bez krova nad glavom. Obitelj Husić je živjela u jednoj neuslovnoj baraci iz koje se morala iseliti jer je došao nalog za rušenje tog objekta.

Otac je bolesne kćerke, koja ima problema sa kičmom i jedva se kreće. Kako bi preživio sa svojom obitelji, bavi se sakupljanjem uglja, željeza i drugih sekundarnih sirovina.

„Živim dan za danom. Cijepam drva, sakupljam ugalj, željezo, pa čak perem i prozore ako me neko pozove kako bih svojoj porodici danas obezbijedio komad hljeba“- rekao je Hajrudin.

Iako su u Kaknju izgrađene zgrade za stambeno zbrinjavanje Roma, još uvijek postoje Romi koji žive na ulici.

„Obraćao sam se svima, u zgradama ima praznih stanova jer su neki od njih otišli na azil u Njemačku, a moja porodica i ja trenutno spavamo u jednom podrumu strahujući od ujeda raznih buba“- rekao je.

Hajrudin se najviše brine za budućnost i zdravlje svoje djece, jer, kaže, kako da ostvare neki uspjeh u školi kada nemaju gdje da se okupaju i da uće. „Volio bih da imam samo jednu sobicu, kako bi se moja djeca mogla okupati i čista ići u školu“- navodi ovaj čovjek čija je obitelj ostala bez krova nad glavom.

Hajrudin je vrijedan čovjek, fizički sposoban da se se svaki dan bori da njegova djeca ne budu gladna. „Borit ću se do kraja, a kraj će biti kada budem vidio da su moja djeca na pravom putu i da im ne treba više moja pomoć“ – rekao je Husić.

Kakanjinfo.com/Dalila Ahmetović