RREPREZENTACIJA BIH: Baždarevićev spisak Zmajeva!

Baždarevićev spisak Zmajeva – Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće dvije utakmice našeg državnog tima.
Zmajevi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine nastavljaju utakmicom protiv Gibraltara, koja će biti odigrana 25. marta na stadionu Bilino Polje.

Tri dana kasnije, 28. marta, naši reprezentativci će u prijateljskom meču u Elbasanu odmjeriti snage s reprezentacijom Albanije.

Selektor bh. državnog tima Mehmed Baždarević danas je objavio spisak nogometaša na koje računa za naredna dva susreta. Na njemu se nalaze 24 nogometaša, ali tu su još četiri rezerve u slučaju da se neko od igrača na glavnom spisku povrijedi.

Na spisku Zmajeva su:

– golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić

– odbrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Dumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović

– vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Milićević, Rade Krunić

– napad: Vedad Ibišević, Riad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Milan Đurić.

Na rezervnom spisku su Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.

U kvalifikacijskoj grupi H naša reprezentacija zauzima treću poziciju sa sedam bodova. Prvoplasirana Belgija ima 12, a drugoplasirana Grčka 10 bodova. Četvrtoplasirani Kipar i petoplasirana Estonija imaju po tri boda, dok posljednji Gibraltar nema nijedan bod.

Izvor: Klix