Rudar Kakanj starta u srijedu s novim snagama

NA PROZIVCI I PRVOM TRENINGU, KOJI SU ZAKAZANI ZA SRIJEDU 21.JUNA U 17 SATI I 30 MINUTA, PORED DVA-TRI POJAČANJA, TREBALI BI SE POJAVITI I BIVŠI IGRAČI OMER MUSIĆ, BELMIN ČEHAJIĆ I VAHIDIN ČALUK , S KOJIMA JE VEĆ POSTIGNUT DOGOVOR, A POZIVI SU OTVORENI I SVIM DRUGIM RUDAREVCIMA KOJI IGRAJU U DRUGIM KLUBOVIMA

Nakon što su riješili pitanje trenera, čelnici Rudara krenuli su u sklapanje igračke križaljke. Vodstvo kluba definitivno je ostalo dosljedno najavljenoj politici oslanjanja na vlastiti kadar i već su postigli dogovor na duže staze s Belminom Kobilicom, te povratnicima Omerom Musićem iz Mladosti, Belminom Čehajićem iz visočke Bosne i Vahidinom Čalukom iz Bosna Seme. Obavljeni su konkretni razgovori i sa braćom Kovač, Mirzom i Fahrudinom, koji se nalaze na probi u Njemačkoj i ukoliko ne realiziraju inozemni transfer, oni će se priključiti pripremama Rudara i biti dio novog, podmlađenog tima i dugoročnog rješenja ,kojem stremi Uprava kluba.

Širom smo otvorili vrata svim našim bivšim igračima jer nam je cilj da u timu uvijek igra 70% domaćih igrača. Ovaj potez podržan je od navijača, ali i igrača i već smo s mnogima postigli načelan dogovor od kojih treba istaći Belmina Kobilicu i Omera Musića, koji će potpisati višegodišnje ugovore, kao i braću Kovač, koji bi trebali biti okosnica tima. Nećemo više dovoditi islužene igrače , kojima će Rudar biti prolazna stanica ili kratkoročno uhljebljene. Ne znači to da nećemo angažirati pojačanja na pozicijama koja su deficitarna jer dobar igrač sa strane uvijek je u Rudar dobro došao, ali ne i oni koji nisu prava pojačanja i koji sužavaju prostor za napredak domaćeg kadra, ističe generalni sponzor Edin Begovac, koji traga za kvalitetnim pojačanjima na poziciji golmana, štopera i napadača.

Redove Rudara dosad su napustili golman Aleksandar Nikolić, Fadil Čizmić, Igor Aničić i Arnel Delić, koji se još prije kraja minulog prvenstva iz porodičnih razloga vratio u rodne Banoviće, a sudbina ostalih „stranaca“ bit će poznata poslije prozivke i Skupštine kluba koja je zakazana za petak 23.juna 2017.godine u 14 sati.

(izvor: Rudar Kakanj)