Rudar prve domaće bodove u 2019. godini traži protiv Jedinstva

U subotu će snage na stadionu Pod Vardom odmjeriti ekipe Rudara i Jedinstva, dvije ekipe koje su godinama u samom vrhu Prve lige Federacije BiH. Zeleno-crni su pobjedom u Čapljini nagovijestili izlazak iz rezultatske krize i vjeruju u prva tri boda pred domaćom publikom u ovoj godini.

Kakanjski Rudar će u 21. kolu Prve lige Federacije BiH ugostiti Jedinstvo. Nakon tri uzastopna poraza i remija protiv Bosne, a potom i pobjede na neugodnom gostovanju u Čapljini zeleno-crni su najavili izlazak iz rezultatske krize i sa puno optimizma ulaze u duel sa Bišćanima.

”Jedinstvo je klub koji ima bogatu tradiciju. Bolje su pozicionirani od nas i mi smo se naporno pripremali a ovaj meč. Nadam se da ćemo dogovor sa treninga prenijeti i na utakmicu i da ćemo upisati prvu pobjedu pred domaćiom navijačima u ovoj godini. Raspoloženje igrača nakon pobjede u Čapljini je znatno bolje i vjerujemo u pobjedu”, rekao je trener Rudara Mirnes Buza.

Susret sa Jedinstvom propustit će Filan i Fočo zbog javnih opomena, dok je upitan nastup Imamovića i Subašić zbog bolesti i povrede.

Utakmica Rudar – Jedinstvo igra se u subotu 6. aprila u 16 sati na stadionu Pod Vardom. Pravdu na ovom susretu dijelit će Stipe Kovačević iz Tomislavgrada sa pomoćnicima Markom Grebenarom iz Livna i Sanelnom Grljevićem iz Mostara. Za delegata susreta imenovan je Karlo Jurišić iz Posušja.