Samir Hajdarević – član ŠK „MGM FARM“ postigao brilijantan rezultat 

Odigran tradicionalni šahovski Uskrsni turnir u Kiseljaku

Član ŠK „MGM FARM KAKANJ“ Samir Hajdarević na tradicionalnom šahovskom Uskrsnom turniru koji se održao u Kiseljaku u nedelju 23.aprila tekuće godine podijelio je drugo mjesto sa pet igrača u konkurenciji 87 igrača iz BIH i Srbije i tako zapaženo postigao brilijantan rezultat za svoj kub.

Naime, u 9 odigranih kola Hajdarević je uspio upisati 7 pobjeda i dva poraza. Uz malo više sreće bio je nadomak prvog mjesta.

Kako saznajemo Samir ima u planu da u septembru tekuće godine igra na turniru u Goraždu, Konjicu, Gackom i Lukavcu.

Naime ovaj vikend turnir u organizacij šahovskog kluba “Kiseljak”, Kiseljak je odigran u prostorijama Hrvatskog doma (centar grada).

Pravo sudjelovanja su imali Igrači/ce iz zemlje i inostranstva sa ELO rejtingom do 2200 poena. Turnir se igrao po Švicarskom sistemu, 9 kola, zajednički turnir za šahiste i šahistkinje, tempo igre – 15 minuta po igraču, a važeća su bila Pravila za ubrzani (Rapid) šah FIDE.

Sadašnji ŠK „MGM FARM KAKANJ“ koji je prvenstveno nosio naziv ŠK RUDAR, da bi posljednjih 12.godina kako postoji sadašnji klub aktivno sudjelovao u odigravanju turnira je sponzor firma MGM FARM bez čijeg sponzorstva bi ovaj klub davno zamro u Kaknju.

Zahvaljujući firmi MGM FARM ovaj klub postoji i ima vrhunske igrače kao što pokazuje i Samirov primjer i njegovi rezultati koje sa sobom donosi.

KAKANJINFO.COM