Samozapošljavanje i investicije: Armin Kukić, momak koji zaslužuje svaki respekt

14666291_1101414643269011_6186195252251626294_n-507x330

Armin Kukić je naš vrijedni sugrađanin čija poduzetnička inicijativa može poslužiti kao primjer kako se radom, zalaganjem i trudom može, uz pomoć općinskih i drugih podsticaja, osigurati egzistencija.

Armin je uz pomoć Općine Kakanj, kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”, pokrenuo vlastitu djelatnost “Delta Therm” koja obuhvata poslove iz oblasti grijanja i klimatizacije.

Ovaj primjer poduzetničkog duha razbija uobičajene floskule kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

Armin nije čekao, kao značajan broj drugih nezaposlenih osoba, da neko drugi osmisli čime bi se on bavio i na koji način bi pomogao sebi i svojoj porodici.

Podsticajna sredstva koja dodjeljuje Općina Kakanj namijenjena su za refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registriranu djelatnost – period od 12 mjeseci i sufinansiranje nabavke sredstava za rad, repromaterijala, opreme i sl, za registriranu djelatnost u maksimalnom iznosu do 3.000,00 KM.

U toku je još jedan javni poziv za dodjelu podsticajni sredstava u okviru projekta “Pokreni svoj posao”.

Pogledajte priču NTV IC Kakanj: