Saznajemo: Fuad Kasumović nakon Visokog ide u formiranje odbora BHI KF i u Kaknju

Sredinom februara ove godine gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u prepunom Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održao je Osnivačku skupštinu “Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI KF).

Kasumović je tada u svom govoru kazao kako “iz Zenice kreće BHI KF”, a zatim je krenuo u akciju formiranja općinskih i gradskih odbora u ostalim gradovima.

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Kasumoviću uz pomoć visočkih prijatelja njegova stranka uskoro bi mogla dobiti Gradski odbor u Visokom. Navodno već imaju i jednog vijećnika iz aktuelnog saziva vijeća koji je spreman pristupiti ovoj stranci koja će kako nadalje saznajemo imati visočke kandidate i na listima za naredne Opće izbore.

Osim toga prošle godine je portal Kakanjinfo prvi pisao o tome da Fuad Ksumović ide u formiranje općinskih o gradskih odbora na području ZDK jer je to i najavio u debatnim emisijama za prošle izbore kada je jasno kazao da ide u tom pravcu.

Kako saznaje portal Kakanjinfo nakon formiranja BHI KF Visokog na redu je formiranje ove stranke i u Kaknju a prema izvoru bliskom portalu ove aktivnosti su pokrenute prije 2022.godine.

Kakanjinfo.com