SDA: SDP koči projekte koji su u interesu BiH i napada SDA i njene kadrove

Stranka demokratske akcije (SDA), reagirajući na današnje saopćenje SDP-a BiH, navodi da u toku ovog mandata nisu od njih čuli nijednu korisnu ideju kako stvari unaprijediti u BiH.

– Sav njihov program je koncentriran na kočenje projekata koji su interesu ove zemlje i na napade na SDA i njene kadrove, naročito na direktoricu KCUS-a, profesoricu Izetbegović – navode iz SDA.

U saopćenju te stranke se kaže da je „jasna namjera SDP-a da tim napadima pokuša skrenuti pažnju sa svog potpredsjednika i bivšeg direktora KCUS-a Rusmira Mesihovića-Šanke“.

– SDP pokušava svoga potpredsjednika braniti time kako je imao kratak mandat. Dobro je što je njegov mandat bio kratak, jer je u poslovnom smislu za KCUS bio ubitačan, što se ogleda o desecima miliona duga kojeg je ostavio iza sebe – navodi se u saopćenju.

Dodaje se da u saopćenjima SDP-a nema ničega inventivnog niti originalnog.

– Naprotiv, čak ni uvrede koje su izrečene na račun SDA u njihovom današnjem saopćenju nisu originalne, jer su termini “fildžan stranka”, “fildžan država”, “kalifat bolnica” itd. kovanice potekle iz velikosrpske političke kuhinje, koje je u javni prostor uveo Risto Đogo, a SDP ih, evo, očigledno prihvatio kao svoje – navodi se u saopćenju za javnost SDA.