Sirijska opozicija: Međunarodna zajednica nijemo posmatra zločine Assadovog režima

El-Hariri je nakon sastanka na konferenciji za medije kazao da je Assadov režim samo tokom prvih pet dana pregovora usmrtio 84 civila, dok je od četvrtog kruga pregovora do danas poginulo ukupno 877 civila

Sirijska opozicija: Međunarodna zajednica nijemo posmatra zločine Assadovog režima

ŽENEVA (AA) – U Ženevi su i danas održani razgovori u okviru pete runde pregovora o Siriji, a tom prilikom specijalni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura se sastao s Nasirom el-Haririjem, šefom pregovaračkog tima ispred delegacije sirijske opozicije, dok delegacija sirijskog režima nije razgovarala sa zvaničnikom UN-a, javlja Anadolu Agency (AA).

El-Hariri je nakon sastanka na konferenciji za medije kazao da je Assadov režim samo tokom prvih pet dana pregovora usmrtio 84 civila, dok je od četvrtog kruga pregovora do danas poginulo ukupno 877 civila.

“Nažalost, svi oni zločini koje čini Assadov režim počinjeni su pred očima međunarodne zajednice koja je na sve ovo nijema”, rekao je El-Hariri.

Istakao je kako de Misturi svaki dan iznose nove ideje i prijedloge u vezi sa Sirijom, naglasivši kako su tokom pregovora učinili sve moguće napore kako bi postigli rješenje.

(AA)