Šljivo: Općina Kakanj za građane plaća članarinu u Gradskoj biblioteci Kakanj

Iz Budžeta Općine Kakanj danas će biti isplaćeno 9.000 KM u svrhu plaćanja članarine za građane Kaknja u Gradskoj biblioteci Kakanj.

U evidenciju članova u Gradskoj biblioteci Kakanj od januara do danas upisano je 815 odraslih osoba, te 682 djece, što daje ukupnu cifru od 1.497 upisanih članova.

Iznos kojeg će uplatiti Općina Kakanj pokriva troškova za sve upisane članove, uključujući i one koji će se učlaniti do kraja ove godine.

Podsjetimo, od ove godine članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju je besplatna jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj.

Cilj je svim građanima omogućiti da pri učlanjenju u Gradsku biblioteku nemaju nikakvih troškova, te da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira.

Poseban cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola obzirom na činjenicu da Gradska biblioteka može adekvatno odgovoriti u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.