Slučaj Elektroprivreda uzburkao javnost: Pritvor za uhapšene u akciji naziva “Bosna”: Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako

hapšenja u EP BIH

Nakon hapšenja o kojem smo izvijestili Opštinski sud u Sarajevu odredio je danas jednomjesečni pritvor za pet osumnjičenih osoba koje su uhapšene u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva “Bosna”.

Naime, u akciji koja je nazvana “Bosna”, 26. augusta su uhapšeni izvršni direktor “Elektroprivrede BiH” za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Njih petoro osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Prema nalogu Tužilaštva KS, pripadnici Federalne uprave policije prije tri dana izvršili su pretres u zgradi “Elektroprivrede BiH” u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Sarajevskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog Kantona.

Foto: Kakanjinfo.com